Okta-skamlen: Bag om designet

House Doctor designer Nicklas Lohman med Okta skamlen lavet af mangotræ

Hvis du bor småt, er det med at udnytte pladsen og finde de smarte løsninger til indretningen. Den helt gode løsning er at finde møbler, der har mere end én funktion og kan noget forskelligt, alt efter situationen.

Vores in-house designer her hos House Doctor, Nicklas Lohmann, arbejdede med idéen om at skabe et moderne møbel, som er fleksibelt, praktisk og samtidig løfter indretningen. Resultatet er Okta. Skamlen, der både kan stå for sig selv men også rykkes rundt, efterhånden som indretningen og behovene ændrer sig.

Den ottekantede skammel Okta i indendørsmiljø

Mere end en skammel

Møblet skulle kunne stå for sig selv, nærmest som en skulptur, men også kunne flyttes rundt alt efter behovet. Derfor faldt
valget helt naturligt på en skammel, siger Nicklas: ”En skammel kan rykkes rundt og bruges til mere end at sidde på. Den kan være et sidebord, et mindre sofabord, et sted til at highlighte en lampe eller vase. Der er så mange muligheder med en skammel, så det ville jeg gerne kigge ind i og eksperimentere med.”

3D tegning og billede af Okta skammel

Grafiske linjer til dit hjem

Udfordringen var at skabe et grafisk udtryk og på samme tid undgå for mange samlinger i møblet for at holde prisen på et fornuftigt leje.

”Det ottekantede udtryk gik jeg med, fordi det skaber grafiske linjer, der skiller sig ud i hjemmet”, forklarer Nicklas. ”Samtidig er noget så traditionelt som en skammel kogt ned til dets minimale udtryk”. Det grafiske look forenes på fin vis med gløden i det flotte mangotræ og er en god balance til dine bløde sofaer.  

Lille tip: Hvis du er til det kantede, så se også nærmere på Gon-krukkerne, som også leger med de grafiske linjer.

Sådan bruger du Okta

Nok er Okta en skammel og kan bruges til ekstra siddeplads i hvilket som helst rum. Men den kan meget mere end det, fordi den er så ekspressiv. Brug den til at give rummet et skulpturelt islæt. Enten for sig selv eller som en piedestal med en vase eller bordlampe på. Kommer der uventede gæster, så hiv skamlen med hen til sofabordet.

Okta er også så alsidig, at den sagtens kan bruges som et lille sofabord. Eventuelt sammen med andre små borde i forskellige materialer, så du skaber dit helt eget udtryk. Det skal i hvert fald ikke være pladsmangel, der sætter begrænsninger for din indretning.

1 of 2
Okta brugt som sidebord i spisebordsmiljø sammen med spisebord og stol

Det ideelle møbel til alle slags hjem

Okta vil altid være relevant, siger Nicklas: ”Vi arbejder med møbler, der er praktiske og anvendelige i alle slags hjem. Og her må man sige, at Okta rammer lige ind og beholder sin nyhedsværdi. Møbler skal kunne bruges til såvel små som store hjem, og den her skammel kan løse mange problemer med pladsen”.

Uanset om du er til small living og bor hyggeligt på få kvadratmeter, eller er til det store køkkenalrum med stue, så passer Okta-skamlen ind. Netop fordi den er praktisk og opfylder en masse formål. På den måde går skamlen aldrig af mode, fordi du konstant kan bruge den til at opdatere din indretning og finde nye måder at anvende den på.

Find skamlen her