Certificeringer

Går du efter mærkerne, når du skal have en ny shampoo eller creme? Nærmere bestemt certificeringer, som fortæller om produktet er allergivenligt, miljøvenligt og parfumefrit? Hos Meraki finder du en lang række produkter, der har et eller flere mærker eller certificeringer. Det erdin garanti for, at alt indhold er vendt og drejet, både med hensyn til miljø og din hud.

Certificeringerne er et signal til dig om, at der i forhold til allergi er valgt ingredienser, som mindsker risikoen for reaktioner mest muligt. Helt fjerne den risiko kan vi ikke, og vi vil derfor altid være ærlige omkring, hvad vores produkter kan.

Måske du går efter noget, der er allergivenligt, så du ikke slår ud. Dog er vi alle forskellige og reagerer forskelligt. Derfor er allergivenlig aldrig det samme som en fuldstændig garanti for, at du ikke slår ud eller får en allergisk reaktion. Uanset hvor mange mærker, produktet har.

Har du nogensinde undret dig over, at det stort set er umuligt at finde et produkt, der er 100% certificeret økologisk? Der nemlig vand og mineraler i mere eller mindre alle hudplejeprodukter, og de to ting kan man ikke sige er økologiske.

Læs mere om vores certificeringer her og hvilke produkter de findes på.

Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke og kigger på hele produktets livscyklus. Fra råvarer, produktion og hvordan det bruges, til genbrug og affald. På den måde undgår vi kun at fokusere på ét aspekt, men kan sætte ind der, hvor det giver mest mening og hvor vi kan gøre den største forskel.

Hos Meraki finder du f.eks. Svanemærket på vores opvaskemidler, som dermed ikke indeholder nogen skadelig eller unødig kemi. Vores Face Care-serie og den parfumefri PURE solserie er også Svanemærket, så du ikke kommer noget på din hud, der ikke skal være der.

Se produktudvalget

Ecocert Cosmos Organic

Cosmos Organic er en europæisk certificering af økologisk hudpleje og kosmetik. For at få certificeringen, skal mindst 95% af produktets indhold bestå af naturlige ingredienser, og mindst 95% af produktets ekstrakter og olier skal være økologiske. Blot for at nævne nogle få kriterier. Langt de fleste af vores produkter er certificeret økologiske, simpelthen fordi det giver mening og viser dig, at der er taget stilling til en lang række ting,inden produktet ender på din hylde.

Ecocert er organisationen, som administrerer mærkningen og godkender produkter, der får certificeringen. Deres mission er at fremme en bæredygtig udvikling og stiller derfor krav til brug af råvarer fra økologiske landbrug, en ren produktion og miljøvenlig emballage.


Ecocert Cosmos Natural

Cosmos Natural er en certificering, der fokuserer på naturlige ingredienser. Et produkt med denne certificering imødekommer alle krav, som også stilles til Cosmos Organic-certificeringen, dog har produktet ikke den store andel af økologiske ingredienser. Det må heller ikke fremhæves på emballagen, hvis der er økologiske ingredienser i produktet. Du finder mærket på vores fodsalt, som er lavet af 100% naturligt havsalt.

Se produktudvalget

AllergyCertified

Et relativt nyt mærke, som er grundlagt i Danmark, men er internationalt. Det gennemgår alle ingredienser for at give mindst mulig risiko for allergiske reaktioner. Vælger du et produkt med dette mærke, ved du at det ikke indeholder nogen allergifremkaldende, hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende stoffer. AllergyCertified-mærket finder du på vores sensitive wash og vores parfumefri hudplejeserie Pure Basic.

Se produktudvalget

AsthmaAllergy Nordic

En nordisk allergimærkning, der guider dig som forbruger til et mere allergivenligt valg. Mærket viser, at produktet er blevet grundigt gennemgået og altid er uden ingredienser, som har en særlig allergirisiko. Derfor finder du bl.a. ingen syntetisk og naturlig parfume eller æteriske olier i vores produkter med dette mærke. Med dette mærke kan du tage det bedste valg for din hud på et oplyst grundlag. Hos Meraki kan du finde AsthmaAllergy Nordic-mærket på vores parfumefri solserie.

Se produktudvalget