Få en naturlig glød på den sikre måde

Solen behøver ikke stå højt på himlen, før du kan få farve. Faktisk kan du året rundt få en glød, der ser helt naturlig ud, og samtidig undgå alt det skadelige ved solens stråler. Self-tan moussen fra Meraki er ren selvforkælelse og et godt alternativ til solbadning, så find en ledig stund til at gøre noget godt for dig selv inden en ferie, eller hvis du bare føler for at få en fin glød. 

Vi guider til, hvordan du forbereder din hud, så selvbruneren trænger ordentligt ind, giver en ensartet dækning og får dine venner til at spørge, hvor du lige er kommet hjem fra. Og så gør det heller ikke noget, at hele rutinen lægger op til at forkæle dig selv med en scrub, der giver silkeblød hud.

Eksfolier huden og kom godt fra start

Din hud skal forberedes bedst muligt til selvbruneren. En ensartet hud giver nemlig det absolut bedste resultat, og det får du ved at fjerne døde hudceller. Der er flere måder at nå derhen på – det kommer helt an på, hvad der passer til dig.

Vil du ordne to ting på én gang? Så er vores badehandske helt oplagt. Den er lavet af jute, som eksfolierer huden og er fyldt med håndlavet sæbe, der renser samtidig. Handsken gør huden blød og ensartet, samtidig med, at det næsten føles som en spa-behandling.

Er en scrub mere dig? Så har vi 3 forskellige, der alle nænsomt fjerner de døde hudceller, plejer og nærer. Hvis du allerede bruger scrubs i løbet af ugen som en del af din hudplejerutine, er du godt i gang.

Uanset hvad du vælger, er en eksfolieret hud med til at få selvbruneren til at tage sig bedst muligt ud. Den lægger sig nemlig i det øverste hudlag, og farven holder ikke længe, hvis du ikke har fjernet de døde hudceller. Du kan også risikere, at farven bliver ujævn, hvis du har tørre pletter, som absorberer farven anderledes end resten af huden. Altså er en eksfoliering med til at gøre huden til et blankt kanvas.

Husk fugten

Inden du finder selvbruneren frem, smører du huden godt ind med en lotion for at undgå tørre pletter, især på albuer og knæer. Brug det ekstra minut på det her step, så du får en ensartet glød i stedet for mørke knæer, der ikke gør noget godt for outfittet.

  • Selvbruner som mousse

    Vores selvbruner er i mousseform og er instant. Det betyder, at farven begynder at vise sig som en fin kulør i løbet af 2-6 timer og ikke skal bygges gradvist op som for eksempel en selvbruner i lotionform. Sin farve får moussen fra karamel og DHA, som er et sukkerstof. Den er certificeret økologisk og indeholder aloe vera og glycerin, som gør din hud fugtig, blød og velplejet.

    Farven vil gradvis forsvinde efter et par dage, efterhånden som huden skiller dig af med de døde hudceller. Men du kan forlænge den ved at påføre endnu et lag og på den måde selv bestemme, hvor længe du vil beholde gløden. Konsistensen er let og luftig, og du kan roligt komme den på både krop og ansigt.

  • Sådan kommer du selvbruneren på

    Du har måske før prøvet at komme selvbruner på, blot for at ærgre dig over streger og forskelle i farven. Og hele fidusen ved selvbruner er jo netop, at det skal se naturligt ud. Derfor har vi hos Meraki en applikationshandske, du kan bruge til at opnå en jævn farve. Dens fløjlsbløde materiale er med til at fordele selvbrunermoussen over det hele, selv om du nok lige skal have hjælp til at komme det på ryggen.

    Går det lidt for hurtigt, så du glemmer handsken, skal du vaske dine hænder grundigt, så de ikke bliver mørke. Vent med at tage tøj på, indtil moussen er trængt helt ind. Når du ikke længere vil have gløden, kan du enten vente til farven selv falmer efter et par dage, eller du kan skrubbe den væk med en eksfolierende scrub.

Nu er du klar til at gå verden i møde med en flot og naturlig glød. Husk dog altid solcreme, hvis solen er kommet frem, da selvbruneren ikke beskytter mod solstrålerne.